Programsamling, våren 2015: «Diagnose-tyranniet»

Torsdag 19. mars arrangerte FIL vårens programsamling. Denne fikk tittelen «Diagnose-tyranniet». Vi ønsket å rette blikket mot problemstillinger med fokus på diagnoser og tilpasset opplæring i skolen, og hvordan vi som nyutdannede lærere skal forholde oss til dette, med elevens beste i fokus.

IMG_4127

Vi var så heldig å få besøk av Cecilie Øvstedal, som er rådgiver ved Laksevåg videregående skole. Hun holdt et godt, innholdsrikt og informativt foredrag for oss, hvor hun kom med råd og tips om hvordan vi som lærer på best mulig måte kan tilrettelegge for de ulike elevene. Hun forklarte hvordan ting fungerte i praksis, i ulike situasjoner, og hvem vi har som støttespillere (f.eks. OT, PPT m.fl.). Cecilie tok for seg reelle situasjoner om vanskeligstilte elever (selvfølgelig anonymt), fra egen skolehverdag. Hun ga oss også noen caser, slik at vi fikk øvd litt og sett hva vi selv ville gjort i ulike sammenhenger.

Hennes egne stikkord fra foredraget:

Innhold i foredraget:
* Begrunne mitt valg av tittelen og bakgrunnen for den, og sette den i et skolehverdagsperspektiv
* Presentere mitt ståsted / bakgrunn og mitt arbeid som rådgiver (kort)
* Hvem kan hjelpe deg som lærer, og med hva? – oversikt over fagpersoner som har støttefunksjoner inn mot elevene.
* Elever med diagnoser – hvordan tilrettelegge? + eksempler
* Elever uten diagnose – hva gjør du? + eksempler
* Tips og råd for tilrettelegging
* Oppsummering

IMG_4148

IMG_4138

IMG_4133

IMG_4150

IMG_4162

Etter foredraget fikk hun en liten gave fra oss i FIL, og da selvfølgelig FIL-koppen, med eget navn på! Denne ble hun svært fornøyd med, og har nå endelig en helt egen kopp hun kan ta med seg på jobb 🙂

Etterpå serverte FIL pizza, brus og snacks! Det ble også reservert bord på Kvarteret litt senere på kvelden, hvor det ble anledning for å ta seg en lektorpils eller to. Og dette var også veldig hyggelig!

Vi i FIL-styret vil spesielt takke Cecilie Øvstedal som hadde anledning å stille opp og holde foredraget for oss. Vi synes også at det var et veldig godt oppmøte og takker alle som deltok. Vi håper det var informativt og nyttig, og at dere ellers synes opplegget var bra. Selv er vi veldig fornøyd 🙂 🙂

IMG_4173

IMG_4174

IMG_4175